Сърбите са предали повече от 3000 незаконни оръжия през първите два

...
Сърбите са предали повече от 3000 незаконни оръжия през първите два
Коментари Харесай

След двете масови стрелби: Сърбите са предали над 3000 незаконни оръжия

Сърбите са предали повече от 3000 противозаконни оръжия през първите два дни от оръжейната прошка, въведена след две всеобщи стрелби, при които бяха убити 17 души, сподели президентът Александър Вучич, съобщи Ройтерс.

Амнистията започва в понеделник, откакто 13-годишен възпитаник с два револвера умъртви осем възпитаници и охранител. Други шестима възпитаници и един преподавател са ранени.

В момента той е в ареста и е подложен на психическа експертиза, само че не може да носи наказателна отговорност заради възрастта си. Полицията заяви, че той е признал за стрелбата.

Ден по-късно 21-годишен мъж стреля в три села край град Младеновац, покрай Белград, убивайки осем души и ранявайки 14. По-късно стрелецът също беше арестуван.

Вследствие на двете всеобщи стрелби Александър Вучич обеща да разоръжи страната. Президентът на Сърбия разгласи проекти за преразглеждане на броя на записаните огнестрелни оръжия в страната, както и за битка с нерегистрираните оръжия, съобщи Politico.

Сърбия има третият най-голям процент на цивилни огнестрелни оръжия в света, подравнен с Черна гора, само че надалеч зад Съединени американски щати и Йемен, с 39,1 огнестрелни оръжия на 100 поданици, съгласно изследването Small Arms Survey, оповестено през 2018 г.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР